3 tips om kosten te besparen voor een safarivakantie

Zie jij jezelf al in die jeep zitten langs al die prachtige dieren in Afrika? Velen dromen al jaren van een safarivakantie, maar kunnen vaak door hoge kosten deze droom niet realiseren. Dat is natuurlijk eeuwig zonde, want veel mensen vinden een wild life vakantie juist het mooiste wat er is. Droom jij ook van zo’n vakantie? Volg dan deze drie tips op en wie weet wordt jouw droom ooit werkelijkheid.

1.    Buiten de vakanties boeken

Wanneer op een safari gaat wil je natuurlijk zoveel mogelijk dieren bewonderen. De tijd dat de meeste dieren zichtbaar zijn is in het droogseizoen. Het nadeel van deze periode is dat het wel duurder uitpakt dan wanneer je bijvoorbeeld in het regenseizoen gaat. Soms scheelt het namelijk een kwart van de reissom als je op een ander tijdstip gaat dan het droogseizoen. Echter brengt het regenseizoen ook hele mooie gebeurtenissen met zich mee, namelijk de geboorte van wilde dieren en prachtige zonsopkomsten. Bovendien scheelt het per land wanneer het regenseizoen precies begint. Hierover zou je even op internet moeten kijken wanneer dit begint in welk land.

2.    Zoek een geschikt kamp

Het zoeken van een kamp kan soms ook behoorlijk schelen in de prijs. Er zijn natuurlijk duurdere kampen waar je meer luxe krijgt. Maar er zijn ook kampen waar er minder luxe is en die zijn uiteraard goedkoper. Voor jezelf moet je afwegen wat belangrijk is. Wil je jezelf verwennen door op een comfortabele accommodatie te verblijven of hecht je daar minder waarde aan en zoek je juist een goedkoper alternatief? Ook dit moet je goed uitzoeken op internet voordat je gaat boeken.

3.    Zelf op stap gaan

Om het helemaal goedkoop te maken kan je ook zelf op zoek naar een slaapplaats. Mensen die bijvoorbeeld op safari in Kenia zijn geweest hebben dit al eerder gedaan. Veel toeristen durven dit niet zonder gids te doen, maar je hebt ook van die dappere vakantiegangers die dat wel doen. Het voordeel daarvan is dat je zelf kunt gaan en staan waar je wilt. Anderzijds weet een gids wel wat de beste plekken zijn om dieren te spotten. Overweeg dus goed van tevoren of dit verstandig is en laat je informeren.