5 tips om belkosten te besparen in het buitenland

De zomer is in volle gang. Veel mensen verruilen het wisselvallige klimaat van Nederland voor een klimaat dat meer garantie biedt voor zon en warm weer. Maar tijdens de vakantie wil je natuurlijk wel contact blijven houden met familie en vrienden. Ouderwets bellen blijkt een heel handig communicatiemiddel, zeker als er geen internet in de buurt is. Maar hoe zorg je dat de belkosten niet de pan uit reizen. In dit blog 5 tips.

1: Zorg dat je wifi hebt
In veel gevallen is de hoogste kostenpost op een telefoonrekening roaming die niet uitgezet is. In Nederland hebben veel mensen een abonnement met internet. Als er geen wifi is kun je gebruik maken van 3- of 4G, afhankelijk van je abonnement. Roaming is een functie die ervoor zorgt dat een andere provider automatisch wordt gezocht zodat je ook mobiel internet in het buitenland hebt. Dat klinkt heel mooi maar er staan vaak hoge kosten tegenover. De Europese Commissie heeft het afgelopen jaar een wet ontwikkeld die ervoor zorgt dat de prijzen al wel een stuk lager zijn binnen Europa. Gemiddeld kost mobiel internet in het buitenland nu zo’n € 0,06 per MB. Dat lijkt misschien niet zoveel maar een MB is zo verbruikt en het gaat vaak ongemerkt, roaming kun je dus het beste uitzetten als je naar het buitenland gaat. Veel hotels bieden tegenwoordig gratis of tegen een kleine vergoeding wifi aan. Ook op steeds meer campings kun je gebruik maken van Wfi. Op www.campingscanner.nl  vergelijk je campings in heel Europa en kun je precies zien welke faciliteiten er aanwezig zijn. Een aanrader als je niet verstoken wilt zijn van internet op je vakantie.

Bel via internet
Als je zorgt dat je wifi hebt is bellen via internet een goede manier om geld te besparen op je telefoonrekening. Met programma’s als Skype en Facetime (Facetime is alleen voor Apple) kun je, met een redelijk wifi-netwerk, gratis bellen.

Buitenlandbundel
Als je niet afhankelijk wilt zijn van wifi om te kunnen bellen kun je er ook voor kiezen om een buitenlandbundel af te sluiten. Een dergelijke bundel wordt door het overgrote deel van de providers aangeboden en is een bundel met belminuten en soms ook MB’s waarvan je relatief voordelig gebruik kunt maken in het buitenland. Dit is zeker een optie als je buiten Europa reist.

Wees op de hoogte van de belkosten in het buitenland
Veel bedrijven bieden toeristen de mogelijkheid om tegen betaling gebruik te maken van een telefoon. Als je op de hoogte bent van de kosten die je betaalt als je met je eigen telefoon belt kun je bepalen wat goedkoper is. Informatie over belkosten in het buitenland vind je in de sms die je ontvangt als je de grens over gaat en op de website van je provider. De kosten die je voor bellen in het buitenland betaalt kunnen per provider verschillen. Ben je benieuwd of het goedkoper kan? Vergelijk verschillende providers op www.losabonnement.nl