Besparen op de maandelijkse kosten

Als je maandelijks veel geld kwijt bent aan je vaste lasten en weinig geld over hebt voor andere dingen kan dat erg belemmerend zijn. Omdat het vaste bedragen per maand zijn die er afgeschreven worden, besteden mensen er vaak weinig aandacht aan en vergeten zij dat ze ook hierop geld kunnen besparen. Wij geven je advies bij het verlagen van je vaste lasten, zodat je meer geld overhoudt voor andere dingen.

Mobiele telefonie

De goedkoopste abonnement soort voor je mobiele telefoon is een sim-only abonnement. Hierbij betaal je alleen voor je bundel en daarnaast is een sim-only abonnement maandelijks opzegbaar. Je kunt een bundel afsluiten die precies aansluit op jouw wensen en behoeften, waarbij je nooit meer betaald dan nodig is. Daarnaast is het belangrijk dat je regelmatig de bundels van verschillende providers met elkaar vergelijkt, zodat je nooit teveel betaald.

Verzekeringen

Ook verzekeringen kunnen maandelijks een grote kostenpost zijn. Niet alleen op je zorgverzekering maar ook je inboedelverzekering, en de verzekering voor je auto kun je jaarlijks veel geld op besparen. Bij een zorgverzekering is het bijvoorbeeld belangrijk dat elk jaar de zorgverzekeringen goed met elkaar vergelijkt en kijkt of je ergens anders niet goedkoper uit ben, omdat je hier het hele jaar aan vast zit. Per jaar kun je met alleen deze 3 verzekeringen al 800 euro besparen, door je goed te oriënteren en te vergelijken.

Boodschappen

Als je boodschappen gaat doen is het belangrijk dat je hierbij een lijstje gebruikt. Door een boodschappenlijstje op te stellen en geen impulsaankopen te doen, koop je alleen wat je echt nodig hebt. Hierdoor ben je niet alleen sneller klaar in de supermarkt maar je haalt ook minder ongezond voedsel in huis. Met behulp van een boodschappenlijstje kun je ook kijken in welke winkel je je spullen het beste kan halen en of de producten die je nodig hebt ergens in de aanbieding zijn.