Besparen op een nieuwe wasmachine

Als het weer tijd is voor een nieuwe wasmachine en je gaat je oriënteren kom je er al snel achter dat er een heel breed aanbod is van wasmachines. Er zijn diverse merken en modellen te verkrijgen in verschillende prijsklassen. Wij geven mensen die opzoek zijn naar een nieuwe wasmachine en hier geld op willen besparen, advies om gemakkelijker een besluit te nemen.

Kijken naar het energielabel

Als je een nieuwe wasmachine gaat kopen is het erg belangrijk dat je goed let op het energielabel.

Dit geeft namelijk niet alleen de invloed op het milieu aan, maar ook op je portemonnee. Het energielabel geeft namelijk aan hoeveel stroom en water een wasmachine tijdens de wasbeurt gebruikt. Een zuinige wasmachine zal dan ook resulteren in een lagere energierekening per maand. De energie labels gaan vaan A+++ tot C, waarbij A+++ het meest zuinig is en C het meest onzuinig is. Wasmachines met een A+++ label en een aanschafwaarde van 800 euro verdien je binnen 5 jaar weer terug.

Goed vergelijken

Als je een wasmachine gaat kopen is het een kwestie van goed vergelijken, de prijzen en het aanbod kunnen namelijk per winkel variëren. Het is belangrijk dat je nadenkt over de vulinhoud, het energielabel en het budget dat je te besteden hebt. Op basis van deze criteria kun je dan wasmachines met elkaar vergelijken en kijken welke wasmachine het beste bij jou past.

Als je een wasmachine hebt gevonden die je wilt gaan kopen kun je online kijken door welke winkels of webshops deze aangeboden wordt en wat de prijzen per winkel zijn. Ook kun je kijken naar de beoordelingen van andere mensen, zodat je een goed beeld hebt over hoe de wasmachine functioneert. Als je dit gedaan hebt kun je de wasmachine aanschaffen en zelf in de winkel ophalen of thuis laten bezorgen.