Een huis kopen

Het is heel leuk om een nieuw huis te kopen, maar er komt veel bij kijken. Hoeveel geld kun jij besteden aan een huis? Hoeveel inkomen houd jij maandelijks over voor vrijetijdsbesteding? Het zijn allemaal vragen waar je antwoord op moet geven. Ook kan het best lastig zijn om een huis te kiezen en is dit huis wel zoveel geld waard. Ook moet je een hypotheek afsluiten, dit is een lening voor het huis. Tenzij je het bedrag in een keer kunt betalen, maar daar gaan we niet van uit.

Verschillende hypotheken

Als jij een hypotheek afsluit bestaat dit uit drie delen:

  • Hoe groot is het bedrag dat jij leent?
  • Op welke manier betaal jij het geleende bedrag terug?
  • Hoeveel rente moet jij betalen/

Het bedrag dat jij leent, ligt aan het huis, hoeveel kost het huis? Dit heeft ook te maken met de grootte, faciliteiten en ligging. Een nieuwbouw huis is vaak duurder dan een huis van dezelfde grootte, maar met een oud bouwjaar. Ook zijn de faciliteiten belangrijk, als het huis allemaal luxe heeft, zoals een zwembad en een sauna is het huis relatief meer waard.

Het is heel handig om een hypotheekadviseur in te huren, want hij kan je uitleggen wat het beste is om te doen. Er zijn verschillende manieren om het geld terugbetalen. Dit zijn de drie populairste manieren:

  • Het bedrag in maandelijkse termijnen terugbetalen
  • Het bedrag op het eind in een keer betalen
  • Sparen om het bedrag terug te betalen

Jij kunt niet direct weten wat het beste is voor jou, als je een hypotheek adviseur inhuurt kan hij je laten zien wat voor hypotheek bij jou past. Dit wordt gedaan door de financiële informatie die hij/zij binnenkrijgt. Dit zijn de loonstroken, jaaropgaven en ook moet de hypotheekadviseur een aantal dingen weten. Enkele vragen die er gesteld kan worden is: Hoeveel verdien jij per maand, wat zijn jou maandelijkse uitgaven etc. Door zo specifiek mogelijk antwoord te geven op deze vragen, kan de hypotheekadviseur(kenkhuisgil.nl) de juiste hypotheek voor jou kiezen.