Tips voor het financieren van een verbouwing

Het is niet verkeerd om je huis eens in de zoveel tijd een flinke opknapbeurt te geven. Misschien wil je de muren wel een nieuwe kleur geven, de inrichting drastisch veranderen of zelf gaan verbouwen. Van een verbouwing kan je huis ook in waarde gaan stijgen, dus absoluut de moeite waard om in te investeren. Echter is het een hoop geld dat je moet investeren, wat niet iedereen zomaar op de bankrekening heeft staan. Daarom geven we in dit artikel enkele tips waardoor je toch jouw ideale verbouwing kan realiseren!

Familie of vrienden

Qua rente is het normaal gesproken het meest ideaal om geld te lenen van een kennis of familielid, je kunt zelf onderling afspraken maken over een eventuele rente. Een dergelijke lening wordt ook wel een tante Agaath- of een onderhandse lening genoemd. Echter kunnen bij een dergelijke constructie de onderlinge banden een flinke knauw krijgen. Want wat als het toch niet lukt om op tijd terug te betalen? Het is daarom verstandig om goed na te denken of je dit wel wilt, wellicht dat het verstandiger is om een hogere rente maar voor lief te nemen.

Crowdfunding

Een populaire trend is crowdfunding. Je zoekt in feiten naar onbekende investeerders die je met rente terug betaalt. De rente is namelijk momenteel erg laag, waardoor het voor mensen met een groot vermogen niet interessant is om te gaan rentenieren.

Lening

Een andere optie is het aanvragen van een persoonlijke lening. Samen kan je bespreken hoeveel geld er nodig is en wat de voorwaarden zijn. De rente is afhankelijk van de hoogte van de lening en de looptijd waarin het dient worden terug betaalt. Momenteel is de rente relatief laag, waardoor een dergelijke investering wellicht nu wel op het ideale moment komt. Voor welke optie ga jij?